Köszöntjük a Kolbászfesztivál  résztvevőit a Premium Apartmaház aloldalán.
2019. október 11-13-ig kerül megrendezésre hatodik alkalommal a budapesti kolbászfesztivál, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és látványosság várja a kolbászkedvelőket 3 napon át.

 Megállapodásunk értelmében Önöknek kedvezményes árakat kínálunk, amelyek a következők.

Áraink:
(Kivéve a Forma 1. és a Szilveszteri időszakot)

Elő és utószezonban érvényes áraink.

Rövidtáv (1-30 nap)

1 fő

2 fő

3 fő

Stúdió 42 EUR 47 EUR. 52 EUR

 

Áraink tartalma:
• A fenti árak minden adót tartalmaznak, a reggelit NEM.
• A reggeli nem kötelező, igény esetén: 1 800 Ft/fő
• Gyermekkedvezmény a reggelire:
1. 0-2 éves korig: gratis
2. 2-10 éves: 50%
• Zárt parkolónk használata: 1 000 Ft/nap
Ingyenes, kényelmi szolgáltatások:
• A szobákban ingyenes vezetékes és WI_FI internet elérés.
• Az étteremben ingyenes WI-FI internet elérés.
• Konyhával felszerelt lakásaink lehetővé teszik az önellátást.
• Az Apartmanház épülete mellett bevásárlóközpont található.
• Nagyméretű 35-70 m2-es elegánsan berendezett lakások.
• 34 csatornás kábel Tv
• SZÉP-kártyát elfogadunk.

A kedvezményes árak magáncélú utazás esetén is foglalhatóak.
Kérjük a kedvezmény igénybevételére a foglalását az itt alul található foglalás gombbal indítsa. Vagy a főoldalon a foglaláskor írja be az “kolb” kódot.
Várjuk szeretettel.

A Disznótoros Kolbászfesztivál egy hétvégére a vidéket hozza el Budapestre. Három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet vásárolni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. Ezen kívül hurka, szalonna, sonka és mindenféle disznótoros készítmény, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más háztáji termék lesz kapható a budapesti kolbászfesztiválon. Csupa boltban nem kapható kézműves finomságok, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni nálunk. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein három kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A Disznótoros Kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat. A hagyományőrző disznóvágás bemutatókon régimódi stílusban mutatjuk be ezt a szép Kárpát-medencei hagyományt. A disznóvágás bemutatókon meg lehet majd kóstolni a szervező szúrópálinkáját is!

 

A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége! (Ez nem a szójás kolbászok fesztiválja!)  A budapesti kolbászfesztiválon ételminőség ellenőr végez munkát, aki az étel minőségén kívül a maximalizált árak betartását is folyamatosan ellenőrzi. Kolbászfesztiválunkon a termelői piacok árszínvonalával lehet számolni, ami a boltok árát meg sem közelíti. Ami a lényeg: a háztáji adalékanyag és tartósítószer-mentes, hagyományos füstöléssel készült kolbászok minősége messze felűlmúlja a nagyüzemi kolbászok minőségét! Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készítenek a helyszínen hazánk legjobb kitelepülő vendéglátói. A frissensült húsételek árát maximalizáljuk: 650Ft/10dkg! Népszerű vacsora a „Disznótoros sültkolbász menü” 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával. Kiváló minőség, megfizethető áron!

 

Ha már „disznótoros” a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a nálunk szokásos 100% hagyományőrző módon végzett disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. A „Disznótoros Sátor”-ban és a „Békéscsabai Tájház”-nál élő disznófeldolgozás bemutatót láthatnak minden nap az érdeklődők. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden disznótoros műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni, stílszerűen a 120 éves Csabai Tájházban. Meg is lehet vásárolni számos Békés megyei kolbászkészítő füstölt kolbászát és disznótoros termékeit a budapesti kolbászfesztiválon. Töltsék fel a spájzukat télire! J

 

A Disznótoros Kolbászfesztivál a családok ideális rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg ingyenes gyerek és felnőtt programmal várjuk a látogatókat. Valljuk, hogy a budapesti kolbászfesztiválunk az ország legjobb ár-érték arányú fesztiválja! Ingyenes a parkolás, díjmentes a WC-mosdó használat, ingyen szállítják a látogatókat az alacsonypadlós Fesztiválbuszok a fesztivál teljes nyitvatartása alatt folyamatosan, a Vasúttőrténeti Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza.

Ingyenes gyerekprogramok sora: állatsimogatók rengeteg állatkával, népi játszótér 30 játékkal, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az idei Disznótoros Kolbászfesztiválon másodjára kerül megrendezésre a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás, a Kandó terem melletti épületben. A régi mezőgazdasági termelőeszközöket nem csak nézhetik a gyerekek, hanem kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, tököt pucolhatnak. Ezután a terményeket az állatkarámokban lévő szelíd állatokkal meg is etethetik a kezükből. Igazi falusi hangulat lesz a Csabai Tájház környékén! J

Ingyenes felnőtt programok sora: Az Orient csarnokban oldtimer autó és motor kiállítás, antik vasúti kocsik interaktív látogatása. A nagy parkban díjmentes  a mozdonyforgatózás, a Víztorony Parkban lesz az oldtimer traktor és stabil motor interaktív kiállítás, ragadozómadár röptetés. A kolbászfesztivál jeggyel megtekinthető a gőzmozdony kiállítás és vasúti kocsi kiállítás Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában.

 

Egész nap folklór zenei és néptánc előadások lesznek láthatók az Orient és a Disznótoros színpadokon, a mozdony körfűtőházban, illetve az előtte lévő Disznótoros Sátorban. Pénteken „Disznótoros Mulatság”, szombaton „Bulizik a mozdonygarázs”, vasárnap „Retro Parti” keretében nótázhat együtt a közönség a régi klasszikusokkal, bulizhat a hagyományőrző mulatós zenekarokkal, néptánc csoportokkal együtt táncolhatnak a gyerekek a táncházi előadásokon. A fesztivál területén itt-ott hagyományőrző zenészekkel is találkozhatnak a parkokban sétáló látogatók.

 

Kóstolás és ajándékok: Naponta az első ezer látogató ingyenes Sápi gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba. A három kolbász utcában, a „Sajt és fűszer utca”-ban és a „Vásártér”-en díjmentesen kóstolhatnak a vásárolni szándékozók. Az Orient körfűtőház zenés programjainak szüneteiben Disznótoros Kolbászfesztiválos pólókat és kolbász-pálinka ajándékcsomagokat osztogat majd a műsorvezető a látogatóknak. Lesz ismét a Disznótoros Kolbászfesztivál logójával ellátott söröspohár akció! A fesztivál pénteki napján minden nyugdíjas jegy mellé ajándék söröspoharat adunk. Hol lehet átvenni a söröspoharakat? Az Orient csarnokban lesz egy faház, melyre rá lesz írva: „söröspohár pont”  Tehát ne dobják el a nyugdíjasok a belépőjegyüket, mert pénteken ezzel tudják elkérni az ajándék söröspoharukat. Ha más is szeretne Disznótoros Kolbászfesztivál logóval ellátott söröspoharat magának, az a söröspohár pontokon vagy a kézműves sörfőzdék faházainál 500Ft-ért megvásárolhatja.

 

Világszenzáció újratöltve! 100% hagyományőrző disznóvágás és feldolgozás bemutatók mindhárom napon, a Csabai Tájháznál és a Disznótoros sátorban is. A bemutatókon résztvevő hagyományőrzők mind népviseletben és hagyományőrző eszközökkel dolgozzák fel a kivéreztetett malacokat. A 126 éves cséplőgépbe felül adagolják majd az aratók a búzakévéket. Az alul kipotyogó szalmán a kézi tekerős perzselővel megperzselik a malacot a böllérek. Az egyenként 4 órás disznófeldolgozás bemutatók során, a malacot a fülüktől a farkáig feldolgozzák. Teljesen hagyományőrző módon mutatjuk be ezt a szép Kárpát-medencei népi-hagyományt!

 

A budapesti kolbászfesztivál 10 hektáros retro hangulatú helyszíne két park összekapcsolásával jön létre. Teljesen bejárható a Magyar Vasúttörténeti Park, annak ódon körfűtőházával, két mozdonyforgatójával és Európa legnagyobb téglából épült víztornyával. A látogatók a Disznótoros Kolbászfesztiválon élőben láthatnak majd működő gőzmozdonyt és a vállalkozó kedvűek mehetnek is egy kört az öreg gőzössel.

Nem akármilyen látványossággal készül a Vasúttörténeti Park a kolbászfesztiválra! Az óriás Truman gőzös az Orient csarnokban lesz elhelyezve díszkivilágítással és itt lesz a híres HONAB dízelmozdony is, ami belülről is megtekinthető. Sok más vasutas interaktív program is várja majd a kolbászfesztivál hétvégéjén a nosztalgiázásra vágyó közönséget: sínautó, lóvasút, hajtányok és kerti vasút.

A fesztiválra korán érdemes érkezni, hiszen egész napos kikapcsolódásról van szó. Már a reggel 9 órai nyitás előtt érdemes a bejáratok elé állni, hiszen a fesztiválra érkezve rengeteg program várja a látogatókat a reggeli nyitástól kezdve.

A Disznótoros Kolbászfesztivál belépőjegy megvásárlásával 4 legyet üthetnek egy csapásra:

(1) gasztronómiai programok és vásár

(2) veteránjármű kiállítások

(3) zenei és folklór programok két színpadon

(4) Vasúttörténeti Park összes látványossága

 

Érdemes tehát mielőbb megváltani a belépőjegyet a www.kolbaszfeszt.hu honlapunk webshopjában.

Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál.

Belépőjegyet nem csak készpénzzel lehet megvásárolni, hanem bankkártyával is.

A jegypénztáraknál elfogadjuk a SZÉP Kártyákat és az Erzsébet Utalványokat is.

Az Orient csarnok vendéglőjében elfogadják a SZÉP Kártyákat és az Utalványokat étel és ital vásárlásakor.

 

A kolbászfesztivál nyitvatartása: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vasárnap 09:00-20:00

 

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu

vagy itt: www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál   Call Centerünk okt. 07-től fog működni.

 

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet bevinni. Kérjük a látogatókat, hogy ne hozzanak magukkal piknik csomagot, sem kabát alá rejtett italt. A biztonsági szolgálat ellenőrizni fogja a beléptetésnél!

Kérjük olvassák el a honlapunkon található „Fesztivál házirend”-et.